Jedan od najpopularnijih automobila na ovim prostorima, prodan u miljunskim brojkama diljem svijeta, tražen i hvaljen od strane najzagriženijih neprijatelja, jedan jedini i neponovljivi u narodu popularan kao Kec zalutao je i pred naš objektiv. Krešo si je dao truda i od jednog ne tako odličnog primjerka napravio gotovo salonsku verziju svoje vizije Golfove jedinice.

Vozilo je proizvedeno davne 1983., i spada u kategoriju oldtimera, a Golf je kao i vino, što je stariji to je bolji i zanimljiviji i svakako jedna od najvećih podloga za većinu projekata na našim prostorima. Motor koji se u trenutku kupovine nalazio u vozilu bio je nepoderivi 1.6d, a sama šasija od GTI-a.

Krešo je naravno svoje želje želio pretvoriti u stvarnost i od derutnog vozila napraviti auto za susrete, ali i svakodnevnu upotrebu. Prvo što je učinio rastavio je vozilo do zadnjeg vijka, obnovio i zaštitio sve limarijske komponente te cijelo vozio lakirao nanovo, posebno biranom bojom sa novih modela VW Tiguana/Tourana. Nakon što je limarijski dio odradio prema željama, odlučio se i na modernizaciju ovjesa, kočnica ali i motora. Srce ovog Keca potječe iz VW Golfa 3, 1.9TD, kao i ovjes uz dodatnu promjenu originalnih amortizera sa ovjesom na navoj.

Uslijedili su nanovo obnovljeni i kromirani branici, kompletna unutrašnjost interijera tapecirana po uzoru na VW Golf 6, odnosno popularno GTI platno. Donator armature je VW Golf 2 i to je birana Gti verzija jer je mekša, unutar vozila dodatno je postavljen i originalni GTI crni kožni krovni tapecirung, a pod noge crni čupavi GTI tepih. Volan je također tapeciran nanovo i ubačen crveni šav, dok je u prtljažniku postavljen dupli pod, pojačalo i woofer.

Iako na ovom Kecu ima jako puno doniranih dijelova, sve je skladno i izrazito atraktivno, a vozilo na style sceni privlači mnoštvo znatiželjnih pogleda. Krešo je uložio jako puno truda, ljubavi, ali i novaca u ovo raritetno vozilo kojeg se ne bi posramili u salonu imati i vodeći VW dileri. Ostavljamo vas u uživanju gledanja fotografija ovog ljepotana, a Kreši želimo puno sretnih kilometara u ovakvom posebnom automobilu.

PRERADE:


Motor: 1.9 TD iz Golfa 3

Ovjes:

  • Gewinde

Interijer:

  • Pretapicirana unutrašnjost u Golf VI GTI stilu
  • Golf II GTI armatura
  • GTI crni kožni krovni tapecirung
  • GTI čupavi tepisi
  • Crveno prošiven volan
  • Dupli pod u prtljažniku
  • Pojačalo i woofer

Eksterijer:

  • Novo lakiran u noviju sivu sa Tiguana/Tourana
  • Kromirani i obnovljeni OEM branici